Viselkedésprofil-elemzés

MIÉRT HASZNOS?

A viselkedésprofilok használatával objektív képet kapunk saját vagy kollégáink személyiségéről, erősségeiről, értékeiről, belső motivációjáról, céljairól, fejlesztendő területeiről.

A profil elemzése egyértelművé teszi, hogy a különböző helyzetekben milyen viselkedést várhatok el magamtól illetve másoktól, kire milyen hatást gyakorlok vagy gyakorolnak munkatársaink. Aki tudja milyen profillal rendelkezik, az képessé válik a korábbinál sokkal tudatosabb, eredményesebb viselkedésre és kommunikációra.

Saját profilunk megismerése és megértése hasznos lehet önismereti folyamatban, karrierváltásnál, munkahelyi és magánéleti kapcsolatok javításában.

Kollégáink vagy leendő munkatársaink profiljának megismerése segít a megfelelő személyzeti döntések meghozatalában, a legmegfelelőbb fejlesztési és motivációs eszközök megtalálásában, csoportok és csoporttagok együttműködésének javításában.

Persolog DISC profilelemzés

Önmagunk és környezetünk jobb megértéséért és a hatékonyabb együttműködésért 

A Persolog DISC profil Dr. John Geier és a Persolog GmbH által kifejlesztett, nemzetközileg elismert, tudományos és gyakorlatias eszköz a viselkedési tendenciák és személyiségjegyek kiértékelésére. A kiértékelés 4 fő viselkedésmódot és 20 viselkedési tendenciát ír le.

A profil segítségével megismerhetjük, hogy a profilt kitöltő személyre mennyire jellemző a négy fő viselkedési mód közül a domináns, a kezdeményező, a stabilitást-kereső vagy a szabálykövető viselkedés, milyen viselkedést várhatunk tőle a leggyakrabban és milyet a legritkábban. Megtudhatjuk, hogy az adott személyt milyen célok és motivációk vezérlik, mi a legalapvetőbb félelme és következtethetünk azokra a tevékenységekre, melyekben kiemelkedően tud teljesíteni.

A  megszerzett információk segítségével a kiértékelt személy képes lesz belső potenciálját és mások számára látható viselkedését tudatosabban összehangolni, és így hatékonyabbá, sikeresebbé válni.

A Persolog DISC profil aLKALMAZÁSI TERÜLETEI

  • Toborzás ÉS kiválasztás
  • motiváció fejlesztésE
  • Munkakörök, szervezeti struktúra átalakítása
  • Csapatmunka fejlesztése
  • Vezető és beosztott közötti együttműködés fejlesztése
  • Coaching folyamat
  • Önismeret fejlesztése
  • Karrierváltás
  • Magánéleti kapcsolatok javítása

HOGAN profilelemzés

A személyiség szervezeti sikerre gyakorolt hatása

Dr. Joyce és Robert Hogan által 1987-ben alapított Hogan vezető a személyiségértékelés és a vezetőfejlesztés területén a világon, 47 nyelven 56 országban van jelen szolgáltatásaival, a Fortune 500 listán szereplő cégek felének nyújt támogatást.

A Hogan eszközei a személyiség szervezeti sikerre gyakorolt hatását képesek megmutatni a normál személyiségjellemzőkön, az alapvető értékrendszereken, a gondolkodási és döntéshozatali stílusokon valamint a karrierre, munkahelyi kapcsolatokra leselkedő veszélyek feltárásán keresztül.

Az értékelések alapján készült riportok felhasználási módjai igen széleskörűek. Használhatók potenciálfelmérésre, tehetséggondozásra, munkahelyi teljesítmény javítására, felvételi folyamatokhoz és vezetői szintű fejlesztés kapcsán is.

HOGAN mérőeszközök

Hogan Personality Inventory

A HPI-t kifejezetten az üzleti szféra számára fejlesztették ki. A HPI 7 skálája megmutatja, hogyan viselkednek az emberek a hétköznapokban, amikor a legjobbat nyújtják. A normál személyiség feltérképezésével jelzi előre a munkahelyi teljesítményt. Azokat a személyiségösszetevőket méri, amelyek a munkahelyi sikeresség, kapcsolatok, tanulmányok és életvezetés szempontjából a legszükségesebbek. Mindegy, hogy szervezeti értékelés bevezetéséről vagy vezetőfejlesztésről van szó, a HPI alapú riportok hatékonyan segítenek a személyiség fő faktorainak feltérképezésében és a munkahelyi sikerek előrejelzésében.

Hogan Development Survey 

A HDS 11 skálája megmutatja, hogy az emberek hogyan viselkednek stressz vagy nyomás alatt. Azonosítja azokat a személyiségalapú buktatókat, amelyek akadályozhatják a karrier kibontakozását. A HDS skálák erősségként is megjelenhetnek normál helyzetben. Fáradtság, extrém stressz vagy zavartság esetében azonban ezek a buktatók hátráltatják a hatékonyságot és az üzlet minőségét, valamint veszélyeztetik az emberi kapcsolatokat is. A HDS segíthet visszaszorítani a negatív jellemzőkben rejlő kockázatokat, amelyek befolyásolhatják a munkahelyi sikereket, kapcsolatokat és az életvezetést.

Motives, Values, Preferences Inventory

Az MVPI 10 skálája azokat az alapértékeket, célokat és érdeklődést méri, amelyek befolyásolják a munkahelyi elégedettséget és irányt szabnak a karriernek. Azonosítja az ideális munkakört, pozíciót és munkakörnyezetet a személy számára. Az MVPI biztosítja a szervezet számára, hogy az új alkalmazottak értékei megfelelően illeszkedjenek a munkahelyi környezetbe. A teszt arra is alkalmas, hogy a csapattagok kompatibilis és ütköző értékeit azonosítsa. Az alapértékek egy személy identitásának alkotóelemei és meghatározzák ösztönzőit – ezek azok a dolgok, amelyekre leginkább vágyik és szeretné elérni.